top of page
Opleidingstraject: Over

OPLEIDINGSTRAJECT

Je doorloopt een opleidingstraject van 3 tot 4 jaar. Dit stemmen wij af op je beginsituatie en hoe jij je verder ontwikkeld. 

Over het algemeen staan de eerste twee jaar in het teken van maximale ontwikkeling in je vakgebied. De beste plek om je te ontwikkelen is bij een klant. Met echte real-live uitdagingen, begeleid door één van onze coaches. Transparantie richting de klant is hierin de standaard. In de eerste 6 tot 12 maanden zal de afspraak met de klant zijn dat een deel van je uren betaald worden en dat het andere deel van de uren een investering vanuit KEA is. De meeste klanten zijn erg enthousiast over onze studenten, die wat ze tekort komen in kennis goed maken met inzet. De eerste twee jaar besteed je gemiddeld 24 tot 32 uur per week bij een klant onder begeleiding van een van de coaches. Daarnaast is er 1 dag in de week een studiedag; bij voorkeur op kantoor voor een whiteboard. Op deze dag zit je samen met andere studenten, oud studenten en je coach. Je kan hier alles vragen en vaak leidt dit tot interessante discussies. Deze studiedag wordt ook gebruikt voor leuke opdrachten die niet direct met je dagelijkse werk te maken hebben. Van spelen met een Arduino tot het inbreken in een wifi-netwerk. Naast 40 uur die in je arbeidscontract staat, zal je gemiddeld zo’n 4 tot 8 uur extra per week in je eigen tijd besteden aan boeken lezen (je krijgt een leeslijst), het luisteren van podcasts en het leren voor examens. 

 

In jaar 3 gaan we je steeds meer betrekken bij wat er in jouw bv gebeurd. Je gaat je eigen facturen maken en gaat meekijken met de administratie. Gedurende dat jaar neem je langzaam je eigen administratie over. Je schakelt met de accountant en leert je eigen jaarcijfers te begrijpen. Dit gaat spelenderwijs. Stap voor stap. Gedurende dit proces en de eindfase laten wij steeds meer van de administratieve taken aan jou over en doen wij enkel nog een controle. Alles in voorbereiding van het moment waarop jij het volledige eigenaarschap van jouw bv overneemt en de opleiding tot

IAM-specialist afrondt. 

bottom of page