top of page
EPS_4716.jpg

IDENTITY & ACCESS MANAGEMENT

Identity en access management (IAM) is een onderdeel van IT-beveiliging. Een discipline die gaat over gebruikers en toegang. Simpel gezegd zorgen dat de juiste personen de juiste toegang hebben op het juiste moment. Je vormt daarbij de eerste verdedigingslinie tegen aanvallen van buitenaf, maar zeker ook van binnenuit.

 

Dat klinkt haast administratief als boekhouden. Dat is het echter niet. Het gaat om het bouwen van systemen, processen en techniek om toegang te organiseren. Het koppelen van systemen, overzicht en architectuur. Het is een hele brede discipline waarin kennis nodig is van IT-infrastructuur (netwerken, servers, cloud), waar het nodige programmeer werk bij komt kijken en vooral een zeer brede basiskennis nodig is.

 

Hoe groter en complexer de IT-omgeving, hoe belangrijker het is om Identity & Access goed geregeld te hebben. Het zijn dan ook vaak de grote IT-omgevingen waarin Identity & Access Management specialisten actief zijn. Kritische infrastructuur (havens, vliegvelden), banken en verzekeraars, overheden, luchtvaart en ziekenhuizen. Overal waar veel mensen veel verschillende vormen van toegang nodig hebben tot belangrijke en gevoelige data of systemen. Soms gaat het over toegang voor medewerkers, maar vaak ook over partners en klanten.

 

Inbreken is vaak veel te gemakkelijk. Veel IT-systemen zijn oud en slecht onderhouden. Aanvallers hebben maar één foutje nodig terwijl de verdediging alle kwaadwillenden moet buitenhouden of ze op zijn minst zo min mogelijk tijd moet geven. De uitdaging van een Identity & Access Management specialist is om de toegang tot de meest kritieke data en systemen te beschermen tegen misbruik, spionage en ransomware.

 

Wordt onderdeel van de oplossing, help ons de digitale infrastructuur van de grote en meest cruciale bedrijven en instellingen te beschermen.

bottom of page